18 Ocak 2018

Hastanemiz 1955 yılında S.S.K. Dispanseri olarak hizmete başlamıştır.
1962 yılının Temmuz ayında 241 ruhsatlı yatak kapasitesiyle S.S.K. Paşabahçe Hastanesi olarak hizmete devam etmiştir.
1970 yılı başlarında kurumun Okmeydanı ve Göztepe Hastaneleri açılana dek Eğitim Hastanesi düzeyinde hizmet vermiştir.
1971 yılında Okmeydanı ve Göztepe Eğitim Hastanelerinin açılması ile S.S.K. Paşabahçe Hastanesi olarak hizmete devam etmiştir. 1985-1991 yılları arasında önce yeni poliklinik, laboratuar ve radyoloji birimleri açılmış daha sonra ünitemize ek bina ve hizmet alanlarının ilavesiyle ruhsatlı yatak sayımız 453'e çıkmıştır.
6.Ocak.2005'te kabul edilen, 19.Ocak 2005'te yürürlüğe giren 5283 sayılı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine dair Kanun uyarınca 19.Şubat 2005'ten itibaren İstanbul Paşabahçe Devlet Hastanesi olarak hizmete devam etmiştir.
1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren, Beykoz Devlet Hastanesi ile Paşabahçe Devlet Hastanesi tek başhekimlik altında birleştirilerek hizmetlerin Beykoz Devlet Hastanesi adı altında yürütülmesine" karar verilmiştir" ''BEYKOZ DEVLET HASTANESİ TEPEÜSTÜ EK HİZMET BİRİMİ ''olarak hizmete devam etmektedir.
Halen faaliyetlerini Sağlık Bakanlığı' na bağlı olarak İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi isimi ile sürdürmektedir. İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi T.C. Sağlık Mevzuatına tabidir ve bu kanun ve yönetmeliklere uygun olarak çalışmaktadır. Hak sahibi olarak tanımladıklarımız, tedavi talebinde bulunan hastalar veya sahiplerini, tanı talebinde bulunan hastalar veya sahiplerini, herhangi bir nedenle sağlık kontrolü amacıyla gelen şahısları, sosyal güvenlik kurumlarını, resmi veya özel diğer kuruluş ve hastaneleri kapsamaktadır. Kalite Yönetim Sistemimiz, yukarıda sayılan hak sahiplerine odaklanarak tasarlanmıştır. Hastanemizde hastaların ve çalışanların beklentilerini daha iyi karşılayacak koşulları sağlamak için gerek altyapıya gerekse hizmet çeşitliliğine ve kalitesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
26.04.2011 tarih 18851 sayılı Sağlık Bakanlığı onayı ile Beykoz Devlet Hastanesi adını almıştır.